Vila Nova de Gaia

Is een kustplaats en gemeente in het Portugese district Porto. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 169 km2 en telde 312.742 inwoners in 2006.

De stad ligt tegenover de stad Porto, op de zuidoever van de Douro, en is het centrum van alle Portwijnen. De wijn kwam hier aan in boten, rabelos, en werd in de kelders te rijpen gelegd, zodat deze kwaliteiten kreeg die de port wereldberoemd maakt. Een bezoek aan 1 van de porthuizen mag is een must. Het klooster Mosteiro da Serra do Pilar ligt op een prachtige locatie en is daardoor ooit als fort gebruikt. Vanaf het klooster heeft u een geweldig uitzicht op de stad Porto.

De Dom Luis I-brug over de rivier de Douro is een opvallende boogbrug, en een wandeling is aanbevolen!!

Vila Nova de Gaia1

De brug is ontworpen door Theophile Seyrig, van 1868 tot 1879 compagnon van Gustave Eiffell.

Er vallen elementen van de constructie van de Eiffeltoren in te herkennen. De constructiewerkzaamheden begonnen in 1881 en in 1886 werd de brug in gebruik genomen. Het verkeer gaat over 2 brugdekken, het onderste brugdek, dat aan de stalen boogconstructie hangt, verbindt de laag gelegen stadsdelen voor autoverkeer. Het bovenste brugdek wordt door de boogconstructie ondersteund. Het verbindt de hoog gelegen stadsdelen en wordt gebruikt door de Metro de Porto. Beide dekken zijn toegankelijk voor voetgangers.

Gondel in Vila Nova de Gaia

Gondel in Vila Nova de Gaia. Je hebt een prachtig uitzicht vanuit de gondel, helaas kort Maar erg leuk om een keer te hebben gedaan.

Casa-Museu de Teixeira Lopes is in 1895 in traditionele 19e eeuwse stijl gebouwd als woonhuis en beeldhouwatelier, naar een ontwerp van de architect José Teixeira Lopes. In het huidige museum staan waardevolle kunstwerken tentoongesteld, waaronder een belangrijke collectie bronzen en marmeren beelden en maquettes in gips van de hand van Teixeira Lopes (1866-1942).

Casa-Museu de Teixeira Lopes

Casa-Museu de Teixeira Lopes

3+ arte, Cooperativa Artística e Cultural is een schattige winkel vol interessante items. Ook voor een glas port, wat kaas, brood en olijven. Zeer aan te bevelen?????

Largo Joaquim Magalhaes, 12, Vila Nova de Gaia 4400-187, Portugal