Douro met de trein

Linha do Douro

Vanaf het Sao Bente Station neem je de Linha do Douro-spoorlijn, naar de bovenloop van de Douro. Door 26 tunnels en over 30 bruggen rijdt de stoomtrein langs wijngaarden waar de ‘portdruiven’ groeien.

 

Er zijn dagelijkse ritten vanuit Porto (São Bento en Campanhã) en je stapt over op de kleinere Douro Line treinen bij Peso da Régua. Régua is ook het punt waarop de Douro Line verandert van een ‘goede’ route naar een ‘geweldige’ routeDicht langs de Douro lijkt de rails zich vast te klampen aan de rotsen en bomen.

Sommige stations zijn niet meer dan een platform, gebruikt door de lokale wijn quinta’s, Er zitten  prachtige haltes zoals bij Pinhão, Tua en Pocinho (voor Vila Nova de Foz Cao en haar rotskunst).

Dienstregeling
Tel: 808 208 208
Website: http://www.cp.pt/passageiros/en/

Er bestaat ook de mogelijkheid om met de boot vanuit Regua naar Porto te varen en dan met de trein terug te rijden, of andersom. Portugal heeft heel veel mooie treinritten, maar in de zomer kun je een bijzondere reis maken met de stoomtrein. Vanaf 30 mei tot 3 oktober kun je iedere zaterdag meerijden met de stoomtrein van Régua naar Tua, onderweg nog oa. stoppend in Pinhão.

Het is een rit van ongeveer anderhalf uur, waarbij er traditionele muziek gespeeld wordt in de trein. Tevens wordt er portwijn en regionaal gebak geserveerd, terwijl de trein door de vallei slingert. De tijden zijn mom:

  • Vertrek uit Régua om 14h46, Aankomst in Tua om 16h05
  • Vertrek uit Tua om 17h06,  Aankomst in Régua om 18h22

Kaartjes kun je kopen bij het stationsloket of verschillende toeristenbureaus in de Douro regio. Volwassenen betalen €42,50  en kinderen van 5 tot en met 12 jaar € 21,50.

De amandel route

Ratelen over de Upper Douro en Trás-os-Montes, tussen Porto-Campanhã / Pocinho en terug, de amandel route! Het gebied romdom de rivier de Douro is natuurlijk bekend door zijn druiven, maar naast de druiven zie je er ook veel amandelbomen, en in eind februari / maart staan deze volop in de bloei. 

                                                        trein 3

De prijs van een kaartje voor de Amandelbloesem Route is 36,00 € voor volwassenen. Tickets te koop op CP loketten en op net TICKET van www.cp.pt. Vertrek vanaf Porto met de trein naar Pocinho. Er zijn momenteel 3 routes, deze routes worden vanaf Pocinho, per bus gemaakt

Route 1 – Pocinho, Foz Côa (visita ao Museu do Côa), Figueira de Castelo Rodrigo (tempo para almoço), Castelo Rodrigo, Barca D’Alva, Penedo Durão (vista panorâmica), Freixo de Espada à Cinta e Pocinho.

Route 2 – Freixo de Numão, Penedono, Trancoso (tempo para almoço), Marialva (bezoek aan Kasteel), Meda, Longroiva, Foz Côa e Pocinho.

Route 3 – Pocinho, Torre de Moncorvo, Mogadouro (tempo para almoço e visita ao Museu de Arqueologia), Cerejais , Alfândega da Fé e Pocinho.

Het vertrek is altijd op zaterdag, eind februari tot eind maart. De trein verlaat Tua om 10.23 uur en zal rond 20.30 uur terug zijn. Onderweg wordt er gestopt voor lunch, en op sommige plaatsen krijg je de tijd om zelf op verkenning uit te gaan.

Informatie 2019

onderstaande link geldt ook voor oa 2019.
Ben echter bang dat de data iets te laat gekozen  zijn dit jaar, ivm oa veel zon en droogte in januari en februari. Maar het blijft een mooie rit.

Comboios de Portugal

Website: http://www.cp.pt/passageiros/pt/como-viajar/em-lazer/cultura-natureza/rota-amendoeiras

Mocht je op zoek zijn naar een plekje om te verblijven in de regio, kijk dan eens naar B&B Javali.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren