Peso da Régua

Peso da Régua is een gemeente en stad in het district Vila Real. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 96 km2 en telde 18.832 inwoners in 2001. Naar de mening van sommige historici, was Peso da Régua al bewoond in de tijd van de Romeinse tijd – zo ontstond de naam “Villa Regula” – een Romeins huis.

Regua, vertrekpunt van treinen van en naar Porto en het achtergebied.

Regua, vertrekpunt van treinen van en naar Porto en het achtergebied.

Een bezoek aan een van de omliggende wijngaarden nabij Regua is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze regio dit is namelijk het hart van de Port productie. Quinta da Pacheca is een van de gemakkelijkste om het te doen, het ligt op slechts een paar kilometer van de stad Regua. Dit is de producent van het portwijnhuis van Sandeman. Ze hebben ook een klein hotel en een restaurant daar, maar je moet reserveren, want het is erg populair en vaak vol. Rondleidingen op het landgoed zijn mogelijk, maar moet ook vooraf gereserveerd te worden.

 

Veel scheepjes varen hier voor toeristische tochtjes op de Douro.

Veel scheepjes varen hier voor toeristische tochtjes op de Douro.

In Régua kun je een bezoek brengen aan de Casa do Douro, daar wordt de geschiedenis van de regio mbt de port en wijn van de Douro verteldHet bezoek aan Régua is pas compleet met een bezoek aan het spoorweg station. In Régua kunt u reizen met de historische stoomtrein, deze is gebruikt voor de verbinding van Régua met Tua.