Vila do Conde

Vila do Conde is een leuk plaatje een beetje ten noorden van Porto. In onze buurt staat deze plek bekend om zijn overheerlijke sushi restaurant!

In Vila do Conde staat het water centraal, oceaan als dat van de rivier de Ave, de rivier die door de stad loopt en uitmondt in zee. Vanaf het Forte de São João, tegenwoordig een hotel en restaurant, zie je goed hoe beide wateren samenkomen. Naast het fort staat aan het einde van een soort van piertje een mooi kapelletje, de Capela de Nossa Senhora da Guia.

Alfândega Régia, het voormalig belastingkantoor waar alle handelswaar van de scheepvaart werd geregistreerd en belast.

Alfândega Régia, het voormalig belastingkantoor waar alle handelswaar van de scheepvaart werd geregistreerd en belast.

Als we het plein oversteken stuiten we op een groot bruin schip dat voor anker ligt. Alfândega Régia, oftewel het voormalig belastingkantoor waar alle handelswaar van de scheepvaart werd geregistreerd en belast. Sinds een aantal jaar is het kantoor omgebouwd tot museum en werd ter ere van de oude scheepsbouwers het schip nagebouwd en aan het museum toegevoegd. We zijn hier helaas niet ingeweest omdat het er niet zo interessant uit zag :p

Vila de Conde strand - Dit strandje is perfect voor een wandeling met de hond

Vila de Conde strand – Dit strandje is perfect voor een wandeling met de hond

Er zijn ook een groot aantal strandjes te vinden, heerlijk ook om met de hond te lopen. Het stadje zelf lijkt verder ook aardig op de gemiddelde badplaats waar het zomers vol zit met toeristen.

Naast het museum loopt een smal straatje omhoog naar de Capela de Nossa Senhora do 7Socorro. De ronde koepel geeft het gebouw een  Moorse sfeer, dat wordt versterkt door de Moorse figuren die afgebeeld zijn in de azulejos binnen. Dit kapelletje werd in 1599 gemaakt door Manuel Gaspar. In de verte zie je het Convento de Santa Clara, een klooster uit de achttiende eeuw.

Resten van het lange aquaduct dat ooit 999 bogen had.

Resten van het lange aquaduct dat ooit 999 bogen had.

Een stuk verder zien we de resten van het lange aquaduct dat zich uitstrekt tot in de heuvels. Het bijna vier kilometer lange aquaduct werd in de achttiende eeuw gebouwd en bestond oorspronkelijk uit 999 bogen. Het doel was water te transporteren naar de fontein bij het klooster van Santa Clara.

Heb je nog tijd voor een lunch, nou ik zou het maar doen, want je kunt in Vila do Conde, ongewoon lekker sushi eten! Voor ’s avonds moet je reserveren, want het loopt er storm.

Romando Sushi Caffé - Su PER lekkere sushi

Romando Sushi Caffé – Su PER lekkere sushi

Romando Sushi Caffe
Cais das Lavandeiras, Vila do Conde, Portugal

http://romando.pt
+351 917 477 735

Bewaren