Valença do Minho

Het dubbel ommuurde fort van Valença do Minho kijkt statig uit over de rivier de Minho en de plaats Tui in Spanje. Dit grensstadje is erg geliefd bij dagjesmensen uit Spanje. In het oude gedeelte vind je dan ook vele toeristische winkeltjes met ambachtelijk handwerk. Later op de avond, als de toeristen weer naar huis zijn, ligt het oude gedeelte van de stad er verlaten bij.

Valença do Minho

Valença do Minho

Bezienswaardigheden

Valença’s fort is een stukje van gotische en barokke militaire architectuur. De eerste muren werden gebouwd in de 13e eeuw. De oude internationale brug, in 1879 zijn Portugal en Spanje overeengekomen om een bi-functionele (weg en trein) brug te bouwen.  De brug werd gebouwd en geïnspireerd op de Eiffel werken. De brug is nog in gebruik, hoewel er een nieuwe brug is.

Een Romeinse mijlpaal,  in het fort vind men een Romeinse mijlpaal welke dateert uit de 1e eeuw na Christus. Het markeert 42 Romeinse mijl (62 km) afstand op de weg van Braga naar Tui .

Standbeeld van São Teotónio, was de eerste Portugese heilige. Geboren in de buurt van Valença, in Ganfei, was hij de biechtvader van koning Afonso Henriques. Hij is van het dorp de patroonheilige.

valenca