Póvoa de Lanhoso

Is een gemeente en plaats in het district Braga, Portugal. Het kasteel van het stadje ligt op een heuveltop Monte do Pilar, en is het belangrijkste monument. Volgens de overleveringen heeft hier de moeder van de koning van Portugal vast gezeten, na de slag bij São Mamede waar moeder en zoon tegenover elkaar stonden.

povoa 1povoa 2

 

 

 

 

 

 

Een bezoek aan het kasteeltje is een must vooral als de gids je meeneemt naar het dak van de toren, waar je een prachtig uitzicht hebt. Naast het kasteel werd in de 17e eeuw het klooster Mosteiro de Nossa Senhora do Pilar gebouwd.

In de zomer is aan de rechterkant van de Mosteiro een leuk zitje/ terrasje gemaakt waar je kunt genieten van een kopje koffie en een prachtig uitzicht, aan de linkerzijde is een klein restaurantje met een geweldig uitzicht, om …………..  romantisch te tafelen??

 

 

 

 

Romantisch tafelen bij Mosteiro de Nossa Senhora do Pilar

N41.21.874 W008.03.023

Diver Lanhoso

In de regio is een avonturen park, Diver Lanhoso. Een prachtig gelegen park met veel leuke attracties, ook bestaat de mogelijkheid er een huisje of bungalow te huren.

povoa 3

Het restaurant biedt ontbijt / lunch en diner, tegen redelijke prijzen. Tijdens het eten kun u genieten van een prachtig uitzicht.

Lugar Porto de Bois, Oliveira, Povoa de Lanhoso 4830-602, Portugal

Telefoon: 934 721 909
N41.35.396 W 008.13.101

http://www.diver.com.pt/en/lanhoso/timetable

Museu de Ouro
Museu do Ouro de Travassos

Museu do Ouro de Travassos

Travassos is gekozen als de locatie voor het Goud museum. Het museum is ontstaan door een lokale goudsmid’s passie voor de kunst en heeft een uitgebreide collectie van gouden  voorwerpen, gereedschappen , meubels, en bibliografie, verzameld door Francisco de Carvalho e Sousa.  Dit particulier museum is bevindt zich in een voormalige goudsmid atelier, behorend tot Casa de Alfena.

Museu de Ouro
Rua de Aldeia de Baixo, n.º 291 4830-771
Travassos – Póvoa de Lanhoso

Bewaren