Montalegre

Montalegre is een gemeente in het Portugese district Vila Real. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 806 km² en telde 12.762 inwoners in 2001

Montalegre, in Vila Real

Montalegre, in Vila Real

Midden in het nationale park Peneda- Gerês, in een regio met prachtige landschappen , genieten van de zon en het heldere zwemwater, ontdek de monumenten, heiligdommen en tradities in deze streek.

In veel dorpen in Montalegre lijkt de tijd te zijn gestopt. Ossenkarren zijn nog volop in gebruik en watermolens malen het graan.

In veel dorpen lijkt de tijdmachine te zijn vastgelopen. Ossenkarren zijn nog volop in gebruik, watermolens malen het graan en voor de opslag van maïs dienen granieten schuurtjes die ogen alsof ze uit de steentijd stammen.

Gastronomisch is de Montalegre bekend door de productie van worsten en ham, jaarlijks in januari wordt de markt Feira do Fumeiro gehouden een prachtige gelegenheid deze producten aan te schaffen.

Elke vrijdag de 13e is er een groot feest, dit kan dus diverse malen per jaar zijn, dit is een soort van Halloweenfeest, je bezem moet je thuis laten!!! 13 januri 2017??

Vlakbij het kasteel van Montalegre bevindt zich het Ecomuseu de Barroso, dit museum is zeker een bezoek waard, er werken fijne behulpzame mensen die al je vragen over de streek kunnen en willen beantwoorden. Zeer veel en goede info aanwezig, de toegang is gratis.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren